DUAL CHEF - Redefineste Gratarul

DUAL CHEF - Redefineste Gratarul

sâmbătă 11.05.2019

Daca esti interesat de un gratar de gradina cu roca vulcanica, atunci in lumea de astazi, daca ne permiti si o comparatie, ei bine, este ca si cand ai dori sa cumperi un televizor alb-negru (cu tub catodic wink). Si de ce spunem acest lucru? Pentru ca in ultimii ani toti producatorii importanti au investit in cercetarea si dezvoltarea unor noi tehnologii, unii cu succes, altii insa chiar revolutionand domeniul, precum in cazul televizoarele cu LED UHD, ca sa pastram comparatia.

In acest sens va recomandam sa aruncati o privire asupra gamei de gratare cu gaz DUAL CHEF de la OUTDOORCHEF, o linie de gratare de gradina ce reflecta sloganul: “Swiss Grill Innovation”.

Dar ce il face pe DUAL CHEF atat de special fata de un gratar cu roca vulcanica sau fata de un gratar cu gaz clasic? Iata principalele diferente tehnologice ce isi merita banii cu siguranta:

  1. Distributia uniforma a caldurii pe suprafata de gatit - Rolul rocii vulcanice (de a prelua caldura de la arzatoarele cu gaz si de a o distribui uniform spre suprafata de gatit) a fost preluat de un sistem de arzatoare “duble”, in forma de agrafa, cu distanta mica intre arzatoare (10 cm la Dual Chef fata de min. 15 cm pana la 22 cm la alte modele) completate cu bare de inox ce radiaza caldura arzatoarelor spre suprafata de gatit (gratare de fonta); iar acel lucru se “traduce” in preparate fripte uniform si in acelasi timp, fara decalaje de timp.

  1. Reducerea riscului de aprindere a grasimilor – cei ce au folosit gratare cu roca vulcanica sau alte “televizoare alb-negru” winkstiu faptul ca grasimea scursa de la preparate se reaprinde foarte usor. Pentru a evita aprinderea acestora cu efecte directe asupra fripturilor, OUTDOORCHEF a conceput barele de inox pozitionate deasupra arzatoarelor, cu pante mari, si a pozitionat aceste protectii la o distanta considerabila (8-9 cm) fata de suprafata de gatit. Astfel si ultimile resturi de grasimi ramase pe barele de inox ce ar putea sa se aprinda nu vor afecta preparatele de pe gratarul de fonta.

  1. Optiuni multiple de preparare la gratar – inginerii OUTDOORCHEF nu s-au limitat doar la controlul arderii sau reducerea riscului de aprindere a grasimilor, ci au venit cu inovatii spectaculoase si foarte utile in modul de preparare la gratar. In completarea metodelor “clasice” de gatit la gratar (foc direct si / sau indirect), gama DUAL CHEF prezinta (asa cum reiese si din denumirea sa) posibilitatea de a prepara la doua zone de gatit cu temperaturi diferite multumita unui perete despartitor din inox. Astfel aveti posibilitatea de a pregati intr-o zona la temperaturi mari (frigere), iar in cealalalta zona puteti merge pe o temperatura mai mica chiar si cu efect de coacere (sau slow-cooking)

Din acest motiv, pe capacul gratarului cu gaz DUAL CHEF veti gasi 2 termometre care sa indice cat mai precis temperatura din fiecare zona de gatit. Aceasta tehnologie, denumita DUAL GOURMET SYSTEM, permite si preparea la rotisor prin intermediul difuzorului de caldura ce se pozitioneaza in locul gratarelor de fonta.

In acest sens noi ne-am pus pe treaba si am “testat” un gratar cu gaz cu 3 arzatoare, modelul DUAL CHEF S 325 G, unde in zona de temperatura mare (aprox. 300° C) am preparat frigarui de vita iar in zona 2 am ales optiunea cu rotisor in care am preparat 3 pui tip “cocosel de munte” fiecare aprox. 600 gr. la aprox. 160° C, si am mai copt si cativa cartofi noi.

Chiar daca in acest articol ne-am concentrat asupra elementelor principale, neglijand celelalte dotari cum ar fi: sistemul de iluminare din interior, arzatorul lateral s.a., gratarele cu gaz DUAL CHEF ne-au convins si vi le recomandam cu mare incredere … sau altfel spus e momentul sa trecem la … TV LED UHD wink. Numai ca la TV LED poti doar privi, aromele si degustarea vin insa la gratar.

Articole asemanatoare: (7)