BEEFER, statia de frigere BEEF IT OR LEAVE IT, Made in Germany, inventia din 2011 este intre timp cea mai cunoscuta statie de frigere si coacere din lume, devenind deja un simbol in clasa sa. Povestea BEEFER incepe de la o … intrebare pe care inventatorul BEEFER, Frank Hecker, si-a adresat-o dupa ce a mancat intr-unul din restaurantele renumite ale New York-ului cea mai buna friptura de vita, steak de vita, de pana atunci: “Ce face o friptura perfecta cu adevarat speciala?”. Si raspunsul corect este: “800°. Opt sute de grade Celsius!” Aceasta este cheia pentru o crusta crocanta, caramelizata, pentru un gust incomparabil al steak-urilor. Iar “800” nu a ramas doar un numar, o temperatura oarecare, reprezinta forma concreta a viziunii Beefer, a sloganului Beefer “Beef it or leave it”, cu alte cuvinte este dovada BEEFER Original!
Dar de la inspiratie pana la comercializare a fost cale lunga si anevoiasa, iar in ajutorul lui Frank au venit prietenii si colegii lui de scoala primara: Marc Kirwald si Frantz Kontzen fiecare cu valoare adaugata consistenta in dezvoltarea statiei de frigere, definitivarea procesului de productie, obtinerea tuturor aprobarilor si certificarilor necesare si, nu in ultimul rand, dezvoltarea si implementarea strategiei de comercializare. Intre timp statiile de frigere BEEFER au ajuns la foarte multi iubitori de gratare dar si in multe bucatarii ale multor restaurante celebre din intreaga lume chiar si in New York acolo unde a inceput totul.
Gama de statii de frigere BEEFER disponibila la inceputul sezonului 2019 cuprinde 3 modele principale:
- statia de frigere Beefer One Pro, de dimensiuni compacte, cu un arzator cu gaz de mare putere, din material ceramic; Beefer One Pro este destinata atat pasionatiilor de gratare cat si profesionistilor din gastronomie, HoReCa, cum ar fi firme de catering, mici restaurante, bistro-uri dar chiar si food truck-uri;
- Beefer XL este statia de frigere de dimensiuni mari, capacitate dubla, prevazuta cu doua arzatoare cu gaz de putere mare;
- statia de frigere Beefer XL CHEF destinata HoReCa, specialistilor in gastronomie, cu doua arzatoare de gaz independente, reglabile individual, cu o constructie cu izolatie termica suplimentara si cu o configuratie tehnica ce permite o intretinere lejera, sigura si rapida. Aceasta ultima varianta este disponibila si cu conexiune la gaz metan, gaz natural fiind permisa si utilizarea in interior sub o hota profesioanala.
Si odata sosita in magazinul nostru, am luat statia de frigere Beefer One Pro si i-am facut o vizita lui Adi Hadean la restaurantul sau MEATic din Bucuresti deschis in decembrie 2018. In dupa-amiaza unei zile de vineri ne-am delectat cu un ribeye, dry aged, de Black Angus, maturat in coaja de ceara de albine, a carui frigere in Beefer One Pro a durat doar cateva minute dar cel mai bine vedeti si-l ascultati pe Adi despre ce a avut de facut si ce avut de spus despre Beefer One Pro: