Rotisorul – o tepusa si multe posibilitati culinare la gratar

Rotisorul – o tepusa si multe posibilitati culinare la gratar

joi 01.01.1970

Un pui intreg la rotisor, la gratar, o pulpa de miel suculenta sau o porchetta la rotisor cu o crusta crocanta, orice fel de carne in general preparata la gratar fara sa se usuce dar cu o crusta apetisanta reprezinta de fapt exact ceea ce isi doreste sa obtina orice entuziat in ale BBQ-ului. Pentru toti raspusul este rotisorul, unul dintre cele mai versatile accesorii pentru gratar.

Cateodata ideile cele mai simple sunt si cele mai bune. Asa e si cu rotisorul care chiar nu e o inventie noua. Sa gatesti pe tepusa e o indeletnicire veche insa rotisorul cu motor electric e ceva mai nou si foarte iubit. Dar de ce e carnea rotisata asa o incantare? Pe scurt, pentru ca e solutia sigura de a obtine carne suculenta. Atunci cand preparam carne la gratar sau chiar si la cuptor marea provocare este in a obtine fragezimea perfecta, sa nu te alegi cu o carne uscata, neapetisanta. Cu rotisorul insa ai garantat o bucata de carne suculenta si uniform preparata. Doar sa incropesti o salata, sa te bucuri de soare si de compania prietenilor in timp ce rotisorul face toata treaba. Nu suna rau, nu? Secretul din spatele tehnicii sistemelor de rotiserie este faptul ca, in timp ce carnea se roteste si sucurile se rotesc, iar in felul acesta intreaga hidratare provenita de la propriul suc al carnii ramane inauntru si preparatul este uniform pregatit la rotisor ramanand la suprafata crocant, cu o crusta exact cum trebuie sa aiba un pui la rotisor reusit sau o porchetta cu o crusta crocanta.

Rotisorul are la baza o tepusa metalica, doua sau patru furci de fixare, eventual un sistem de fixare tip cos, un motoras care sa invarta magica tepusa si, in functie de modelul de gratar pe care il detii, fie sistemul de rotiserie este dotat cu un inel ce mareste volumul de sub capac sau un scut metalic cu acelasi rol.

Odata ce te-ai obisnuit cu a pregati la rotisor nu vei mai renunta. Mai usor de atat nu se poate! Tot ce trebuie sa faci este sa infigi carnea in tepusa, so o fixezi cu furcile pe tija si sa atasezi tija motorasului electric apoi apesi butonul si lasi magica tepusa sa-si faca treaba. Fie ca esti posesorul unui gratar cu carbuni, al unuia cu gaz sau chiar si grill electric pe un rotisor poti prepara pui suculent, delicioase pulpe de miel, cotlete de porc cu os sau fara daca dispui de un rotisor tip cos sau chiar un ananas la rotisor daca ai pofta de un desert. Chiar si cartofi prajiti sau popcorn la rotisor poti incerca spre deliciul familiei si prietenilor. Toate pe magica tepusa rotativa!

Articole asemanatoare: (3)