Evidentiem mai departe cateva dintre avantajele unui grill smoker performant cu carbune, cu lemne sau cu apa:
- obtinem un gust desavarsit si aroma autentica, naturala de afumat
- puteti folosi un grill smoker la diferite metode de afumare, la temperaturi si arome diverse
- lemnul de afumare va da aroma preparatelor dar si culoare apetisanta atat la interior cat si la exterior
- lemnisoarele de afumare sunt disponibile cu arome diverse: mar, cires, mesteacan, pecan, hicori, whisky, rom, cognac.
- durata mai lunga de preparare la temperaturi relativ scazute garanteaza fragezimea preparatului
- obtineti un grad de hidratare a preparatelor ridicat
- aceasta metoda de gatit indirect, afumarea la cald, este deosebit de sanatoasa
- afumarea la cald se realizeaza la temperaturi cuprinse intre 90 si 140°C
- aparitia fumului la gratar este redusa sau inexistenta, fara sa pierdeti aroma de afumat
- bucata de carne preparata intr-un grill smoker isi pastreaza dimensiunea, fara sa se usuce
- afumare la cald cu apa ajuta perparatele sa ramana foarte fragede
- smoking-ul intru-un gratar ceramic este metoda perfecta de afumare.
Va invitam sa va bucurati cu prietenii si familia experimentand arome diverse, gatind intr-un grill smoker preparate fragede, sanatoase si mai ales delicioase.