Folia de aluminiu e de domeniul trecutului, azi se foloseste … hartia macelarului “Butcher Paper”! Hartia macelarului este preferata de mult timp de pasionatii de barbecue, cunoscuti si sub numele de Pitmasters pentru preparatele ce necesita timp indelungat (long jobs) de preparare la gratar. Marea diferenta fata de folia de aluminiu este ca, impachetand bucata de carne in hartia de macelar “Butcher Paper” original provenita din SUA, climatul de gatit din interior este perfect reglementat. Hartia de macelar “Butcher Paper” are proprietatea unica de a aduce incet lichidele la suprafata bucatii de carne astfel incat sa se evapore exact umezeala care scapa din carne in timpul procesului de gatit. Daca adaugati apoi lichid suplimentar acesta este retinut. Acest lucru face ca hartia macelarului “Butcher Paper” sa fie ideala pentru coacerea coastelor. Hartia macelarului este utilizata in principal la asa-numita metoda de gatit “Texas Crutch”. Metoda are rolul de a ocoli fazele de platou la gatitul lent, la temperaturi joase (Low & Slow Cooking) dar si rolul de a obtine rezultatul perfect mai rapid, chiar aproape la minut. Deoarece, spre deosebire de folia de aluminiu, hartia macelarului permite crusta perfecta datorita structurii sale "respirabile", fara a pierde gustul delicios, de exemplu prin sucul de carne. Datorita procesului special de fabricatie, hartia macelarului “Butcher Paper” este mai rezistenta la apa, mai permeabila la vapori si absoarbe mai multa grasime decat alte hartii. Proprietatile sale speciale si culoarea se datoreaza faptului ca este fabricata exclusiv din material lemnos provenite de la coniferele din America de Nord. Si acest lucru se intampla fara nicio acoperire, impregnare sau alte solutii, asa cum se obisnuieste cu hartia, in diverse etape de procesare.