Green Mountain Grills (GMG) din Nevada (USA) produce gratare cu peleti inca din 2008 si s-a specializat in productia acestui tip de gratare – smoker. Pe parcursul anilor au ramas consecventi crezului smokerelor cu peleti si astazi gratarele GMG sunt considerate varful gratarelor cu peleti. Si, cu toate acestea, nu sunt cele mai scumpe gratare cu peleti de pe piata.
Dar ce le face asa deosebite pe gratarele cu peleti GMG? Cum functioneaza gratarele cu peleti GMG? Ce fel de peleti sunt necesari pentru functionarea optima a smokerelor GMG? In acest articol vom prezenta raspunsuri la aceste intrebari fara insa a ne limita la acestea.
Unicitatea gratarelor cu peleti Green Mountain Grills este sustinuta de:
1. Sistemul de ventilatie si ardere – ventilatorul asigura fluxul necesar de aer pentru arderea peletilor in camera de combustie; aceasta este pozitionata central in smoker si a fost proiectata pentru o combustie ciclonica (o ardere tip Venturi) pentru a genera temperaturi inalte si arderea completa a peletilor;
2. Tehnologia arderii lemnului – incepand cu controlul digital sustinut de senzorul de temperatura si mergand pana la mecanismul melcat de alimentare a peletilor in camera de ardere, intreaga tehnologie urmareste arderea eficienta a peletilor astfel incat sa asigure temperaturile cerute cu un consum cat mai redus de peleti intr-un timp cat mai scurt; un senzor de temperatura montat in interiorul gratarului trimite date catre computerul de bord de zece ori pe secunda, iar controlerul regleaza debitul de aer si peleti pentru a mentine temperatura setata.
3. Distributia caldurii in incinta gratarului se face prin intermediul deflectorului de caldura din inox, piesa mare, robusta, grea pozitionata deasupra camerei de ardere. Defelctorul distribuie caldura in ambele parti ale gratarului si poate fi glisat (la unele modele) in functie de cerintele termice.
4. Controlul inteligent atat de pe panoul de comanda cat si via Smart Phone (aplicatie disponibila pentru telefoane cu iOS sau Android) cu conexiune WiFi ofera confortul pentru a obtine cele mai bune preparate. Monitorizarea, alertele, profilurile personalizabile, controlul in sine toate au misiunea sa va inlesneasca lucrul la gratar si sa obtineti performante tot mai bune. De remarcat faptul ca puteti gestiona functionarea smokerului atat local cat si de la distanta cu ajutorul serverului / cloud Green Mountain Grills.
5. Constructia smokerelor este robusta, stabila, iar incaperea de gatit ofera suprafete mari si capacul inalt mult spatiu pentru a pregati un curcan intreg sau de prepara la rotisor (accesoriu contra cost) sau de a transforma gratarul cu peleti intr-un cuptor de pizza cu ajutorul echipamentului special proiectat (accesoriu contra cost).
6. Sistem de evacuare al cenusii – modelele Ledge si Peak sunt prevazute cu un echipament ce faciliteaza evacuarea cenusii cu ajutorul unui aspirato de cenusa.
7. Mixul de peleti dupa retete proprii si confirmate de specialistii Barbecue americani - Fabricati 100% din rumegus uscat provenit din paduri de foioase, rumegusul nu intra in contact cu solul, niciodata pe durata procesului de fabricatie a peletilor. Lignina prezenta in materialul lemnos al copacilor, duce la legarea rumegusului fara a fi folosit vreun aditiv sau alta substanta chimica. Toate mix-urile de peleti GMG au la baza rumegus din lemn de esenta tare (cum ar fi stejar si fag) si nu contin aditivi pentru cresterea puterii calorice.