Aroma biscuitilor de afumare Bradley este elementul cheie al succesului afumatorilor Bradley Smokers. Pentru a produce biscuitii, aschiile de lemn sunt asezate impreuna in cantitati exacte, si apoi presate controlat pentru a obtine o anumite densitate. Biscuitii aromatizanti Bradley sunt obtinuti din lemn de foioase si sunt produsi fara aditivi chimici. Testele sustinute de Institutul de Tehnologie din Columbia Britanică au demonstrat ca biscuitii de afumare produc fum de patru ori mai curat decat fumul produs de chips-urile de lemn arse intr-o tava sau alt recipient. Compozitia lor:
- - 99.98% aschii de lemn din foioase naturale (de esenta tare) sau lemn din pomi fructiferi
- - 0,02% colagen - o substanta naturala care este utilizata ca liant
Toti biscuitii pentru afumare Bradley sunt fabricati in Canada.
Aroma fumului este determinata de varietatea lemnului ars. Iata cateva recomandari
- - Arinul și artarul ofera o aroma bogata si distincta folosita in mod obisnuit la afumarea de sunca si slanina.
- - Aromele mai puternice si foarte distincte de mesteacan si hickory sunt utilizate in mod obisnuit pentru afumatul carnii de vita si de porc, cum ar fi spata, pulpa si piept de vita.
- - Marul si ciresul au o aroma de fum mai dulce, mai blanda, folosita in mod obisnuit cu carnea de pasare si carnea de vanat.
Va recomandam sa consultati ghidul pentru arome pentru mai multe detalii despre tipurile de lemn si arome.
Regulamentele Uniunii Europene (UE) privind comertul cu materiale lemnos sau produse pe baza de lemn obliga companiile care tranzactioneaza produsele sa se angajeze la controale corespunzatoare, daca tranzactioneaza lemn sau produse pe baza de lemn in UE. Reglementarile sunt destinate sa previna practicile ilegale de exploatare a lemnului si padurilor. Toti biscutii de afumare Bradley sunt supusi acestui proces obligatoriu de control, care este intreprins de producator impreuna cu reprezentantii sai in UE.