Gratar cu peleti Weber SmokeFire

Gratar cu peleti Weber SmokeFire

luni 26.07.2021

Weber, cel mai mare si mai renumit producator de gratare, cu cea mai extinsa gama de produse, a lansat de curand primul sau gratar cu peleti. Daca pana acum lumea era obisnuita sa foloseasca carbune, gaz sau electricitate, incet dar sigur isi face loc o a patra optiune de combustibil: peletul din rumegus, presat puternic. Aici trebuie spus din capul locului ca peletii ce se folosesc in aceste gratare trebuie sa fie alimentari, adica in afara ca nu trebuie sa contina aditivi chimici pentru cresterea puterii calorice, trebuie sa fie produsi si din partile “sanatoase” ale anumitor soiuri de lemn. In acest sens Weber a pregatit saci de peleti de 9 kg din lemn de mar, hickory, cires cat si un amestec denumit “Grill Academy”.

Dar revenind la produsul in sine, adica gratarul cu peleti SmokeFire, acesta este un gratar multi-functional ce permite gatitul la temperaturi joase si afumare (Low & Slow pentru coaste de porc) dar si frigere la temperaturi inalte cum ar fi steak-uri de vita. Plaja de temperaturi se intinde de la 95° C pana la 315° C, fiind singurul model de pe piata ce poate face si Direct Grilling la temperaturi mari.

SmokeFire mai vine cu o noutate si anume sistemul integrat de control al functionarii intregului gratar denumit Weber Connect™ ce poate fi utilizat atat din panoul de control al gratarului cu peleti cat si de pe telefonul mobil prin intermediul aplicatiei Weber Connect™ (disponibil iOS si Android) via BlueTooth dar si WiFi.

Fata de celelalte tipuri de gratare cunoscute, gratarele cu peleti dispun de un rezervor necesar peletilor (cu rol de combustibil) si de un mecanism (cu melc) care in functie de comenzile setate (via Weber Connect™) trage mai multi sau mai putini peleti din rezervor si ii impinge spre o camera de ardere.

Nu in ultimul rand gama SmokeFire, modelele EX4 si EX6, vine cu dotarile si componentele obisnuite dar de inalta calitate ale celorlalte modele de gratare. In SmokeFire se regasesc barele de aromatizare (Flavouring Bars), sistemul de gatit GBS, constructia robusta, solida a intregului gratar similar gratarelor cu gaz Genesis si garantia de pana la 5 ani pe anumite componente.

Pentru a intelege mai bine functionarea gratarului cu peleti Weber SmokeFire si implicit a sistemului de control Weber Connect™ va invitam sa-l urmariti pe Vlad Petreanu in prezentarea gratarului, dand click pe poza de mai jos:

VIDEO WEBER GRATAR CU PELETI SMOKEFIRE

sau accesand link-ul de mai jos: https://youtu.be/6m8T98S_QpI

 

Articole asemanatoare: (2)