Chips-uri afumare Mar
60,00 Lei
Lemnul de mar este poate cel mai cunoscut tip de lemn pentru afumare. Lemnul folosit pentru afumare la cald drept smoking chips este in general adunat dupa ce pomii sunt curatati de crengi sau uneori de la merii foarte batrani ce trebuie inlocuiti cu puieti. Chipsurile din mar pentru afumat au o aroma naturala, dulceaga care se potriveste cu pestele si cu scoicile. Totusi si muschiul de porc, pulpa de porc, carnatii, legumele, sunca sau baconul sunt delicioase cand sunt afumate la cald folosind lemn de mar. Smoking chips-urile pot fi utilizati cand gatiti pe gratarul cu carbune cat si pe grillul cu gaz.
Sfaturi in utilizare chips-uri afumare mar:
- luati aproximativ 50 gr de Smoking Chips Mar si scufundati-le in apa;
- lasati chipsurile de mar pentru cel putin o ora sub apa;
- scoateti smoking chipsurile si intindeti-le pe un servet uscat pentru a inlatura surplusul de apa;
- presarati lemnisoarele umede printre carbunii sau brichetii incinsi sau direct in cutiile de afumare;
- inchideti capacul gratarului;
- lasati bucatile de carne sa preia aroma fumului alb provenit din smoking chipsuri de mar.
Caracteristici chips-uri afumare mar:
- greutate: aprox 0.7 Kg
- ambalaj original Napoleon