Cutii frigorifice cu racire pasiva de la Petromax

Cutii frigorifice cu racire pasiva de la Petromax

duminică 31.05.2020

Petromax, marca germana cu traditie din 1910 in domeniul Outdoor Cooking & Outdoor Living, a prezentat de curand o noua linie de produse, menita sa dezvolte experienta si placerea de a trai in aer liber. Noua gama consta in cutii frigorifice, denumite kx25 si kx50, cu racire pasiva de inalta performanta, ce functioneaza fara curent sau alta sursa de energie si permit depozitarea la rece, multe zile la rand, de bauturi si alimente sau chiar peste proaspat pescuit. Multumita constructiei cu pereti dubli si izolatie poliuretanica (PU) gheata poate rezista in interior pana la 12 zile. Acest lucru face din cutia frigorifica cu racire pasiva un partener de incredere pentru expeditiile si aventurile in natura. Vanatorii, pescarii si pasionatii de expeditii in aer liber vor aprecia constructia robusta, spatiul interior generos si performantele termice.

Independenta de curent electric

Odata cu venirea primaverii creste in noi pofta de aer liber si d-abia asteptam sa reluam aventurile in natura. Sistemul de racire pasiva din cutiile Petromax kx25 si kx50 ne vor asigura bauturi reci si nu numai fara a fi conectate la curent electric deoarece racirea are loc prin intermediul cuburilor de gheata, a bateriilor de gheata sau gheata uscata (cunoscuta si ca gheata carbonica). In acest fel se pastreaza un nivel de temperatura stabil in cutia frigorifica.

Cutia frigorifica ofera performantele optime de racire daca este racita cu o zi inaintea deplasarii in aer liber. Cutia frigorifica Petromax este insotitoarea ideala pentru camping sau in excursii mai lungi in natură - fie ca navighezi, pescuiesti sau petreci un weekend in padure.

Constructie inteligenta, racire optima

Pentru a mentine bauturile la rece pentru o perioada lunga de timp, Petromax a dezvoltat o constructie cu pereti dubli, cu izolatie in interiorul peretilor, realizată din materiale rezistente si durabile. Datorita acestei structuri, cutia frigorifica cu structura rezistenta din polietilena este, de asemenea, extrem de stabila, robusta. Suprafata capacului este antiderapanta si serveste drept scaun sau ofera o pozitie de lucru inalta. Cutia frigorifica Petromax este disponibila in 2 variante de marimi dar cu performante similare: kx25 este varianta cu volum interior de 25 de litri (aprox. 12 sticle de 1 litru in pozitie verticala) iar kx50 are volumul interior de 50 de litri adica pana la 70 de doze de 0,33 litri.

In siguranta pe drum

Picioarele de cauciuc antiderapante ofera cutiilor frigorifice pasive Petromax o tinuta stabila pe orice suprafata. Distanta suplimentara fata de podea asigura circulatia aerului pe sub cutie si temperatura ramane astfel stabila. Ghidajele puternice pentru cureaua de fixare permit transportarea in siguranta a cutiei. Practic: cutia frigorifica poate fi deschisa usor chiar si atunci cand se afla fixata pentru transport. Datorita inchiderilor din cauciuc flexibile si rezistente, capacul poate fi deschis usor si inchis din nou, de ex. cand trebuie sa iei momeala vie cand pescuiesti sau sa raceasti rapid captura proaspata. De asemenea capacul cutiei frigorifice poate fi blocat cu un lacat. Astfel continutul este protejat impotriva accesului neautorizat sau a animalelor salbatice. Dar aventura nu se termina aici. Sistemul de scurgere permite golirea facila a ghetei topite precum si curatarea rapida a cutiei in interior dupa fiecare utilizare.

Indicatii pentru o racire optima:

  • Raciti cutia in avans fie prin depozitarea ei intr-o incapere rece fie prin umplerea ei cu gheata;
  • Raciti alimentele si bauturile in avans;
  • Daca folositi gheata pentru racire, atunci folositi cuburi de gheata de marime mare;
  • Asezati gheata sau bateriile de gheata tot timpul deasupra alimentelor, deaorece aerul rece coboara (asa cum aerul cald se ridica);
  • Deschideti eficient si economic (rar) capacul cutiei pentru a pastra temperatura scazuta in interior;
  • Pastrati cutia intr-un loc racoros si umbrit pe drum si evitati lumina directa a soarelui.
  • Depozitati si transportati cutie friogrifica doar in pozitie verticala.

 

Caracteristici tehnice ale cutiilor frigorifice Petromax

 

kx25

kx50

Dimensiuni exteriorare (l x i x a)

58 x 45 x 40,5 cm

68,5 x 50 x 48,5 cm

Deschidere interioara (l x a)

36,7 x 25,8 cm

47,2 x 34,3 cm

Dimensiuni podea interior (l x a)

34,8 x 23,9 cm

44,9 x 31,5 cm

Inaltime interioara

29,2 cm

34,8 cm

Grosime izolatie (min.)

45 mm

45 mm

Greutate proprie:

10,75 kg

14,9 kg

Volum interior (max.)

25 Liter

50 Liter

 

corespunde:

12 x sticla 1 litru cu  

cca. 3-4 kg gheata

24 x doza 0,33 ltri cu  

cca. 6 kg gheata

corespunde:

20 x sticla 1 litru

cu cca. 10 kg gheata

70 x doza 0,33 litri

cu cca. 4-5 kg gheata

Articole asemanatoare: (3)