Afumare si smoking

Afumare si smoking

duminică 20.01.2019

Afumare la rece la gratar sau afumare la cald smoking, aceste doua metode de afumare sunt asemanatoare si totusi atat de diferite.

​Procedeul de afumare la rece se realizeaza atunci cand temperaturile de afara permit acest lucru, necesita arome de afumare cu diferite tipuri de rumegus si pot dura cateodata si zile intregi in functie de preparat si metoda de afumare la rece aleasa. De la traditionala slanina pana la somon afumat la rece, aceasta metoda de afumare este indragita dar necesita si multa rabdare. 
​Pe de alta parte, metoda de afumare la cald sau smoking este un procedeu ce preparare low and slow cu lemne de afumare pentru aromarea diferitelor tipuri de carne, la temperaturi joase, timp indelungat. Smoking este un procedeu indragit in special de cultura americana unde se afuma la cald bucati intregi de carne in stil texan sau curcani intregi in stil traditional american.

​Pentru fiecare dintre aceste doua metode de afumare va propunem ustensile si arome specifice asfel incat sa fie o placere sa preparati la gratar in stil traditional ramanesc dar si american smoking.

 

Articole asemanatoare: (1)