Petromax 100 de ani

Petromax 100 de ani

duminică 16.05.2021

Lampa Petromax, de intensitate inalta, aduce lumina de peste 100 de ani. Multumita geniului tehnic al mestesugului german, oamenii din intreaga lume folosesc si astazi lumina lampilor cu gaz Petromax – intr-o configuratie aproape neschimbata. Abordarea lor durabila si inovatoare este in acelasi timp piatra de temelie pentru marca Petromax. De aceea aducem anul acesta un omagiu lampii de mare intensitate luminoasa, cu caracter istoric, si, impreuna cu voi, ne intoarcem la radacinile Petromax.

La inceputul secolului al XX-lea inginerul german Max Graetz a dezvoltat o lampa cu gaz lampant cu o lumina deosebit de puternica. Inginerul din Berlin a revolutionat furnizarea de lumina si a imbunatatit brusc calitatea vietii multor oameni din vremea sa. Stiind bine ca a adus iluminarea sigura si de incredere in fiecare gospodarie, Max Graetz si-a asigurat drepturile asupra numelui Petromax - pe baza renumelui deja creat „Petroleum-Maxe”. In aprilie 1921 a fost pusa piatra de temelie pentru lampa cu gaz (cunoscuta astazi ca HK500) prin brevetarea unei variante transportabile a lampii de inalta intensitate. La fel ca acum 100 de ani, lampa cu gaz HK500 este fabricata manual si de aceea poate purta titulatura de „Made in Germany”. Lampa Petromax HK500 se impune si in zilele noastre prin principiul sau de functionare dovedit de peste 100 de ani, tehnologia sa robusta si structura sa indestructibila si durabila.

In ultima perioada Petromax s-a consacrat ca marca de traditie si pasiune pentru Foc si Lumina, Gratar si Gatit in aer liber, Articole Camping si Supravietuire si iti pune la dispozitie echipamentul pentru urmatoarea ta aventura culinara. In prezent portofoliul de produse Petromax cuprinde, alaturi de renumita lampa cu gaz HK500, ceaune de fonta, tigai din fier forjat sau tigai grill din fonta, vesela de camping, ceanice si fiebratoare de cafea, cutii frigorifice, ustensile si alte accesorii pentru gatit si trait in aer liber.

Despre marca Petromax:

,,Este filozofia companiei noastre sa vedem valorile traditiei, inovatiei si calitatii ca obiectiv si motivatie pentru dezvoltarea marcii in continuare si introducerea ideilor inovatoare in domeniile bucatariei in aer liber si a vietii in camping.

Prototipurile intens incercate si mult timp testate pentru a genera foc si lumina precum si pasiunea pentru produsele noastre si entuziasmul clientilor nostri formeaza o baza solida pentru marca noastra de traditie.

Mizam pe materiale robuste incercate si testate pentru a indeplini standardele dvs. de calitate, precum si ale noastre, prin combinatii inovatoare. Pentru noi, acest lucru este important pentru tot ceea ce dezvoltam: un produs este bun numai atunci când este rezistent, robust și durabil.

In fiecare zi, echipa Petromax este mandra sa-si aduca contributia, astfel incat aventurierii si globetrotter-ii sa poata continua sa se reuneasca sub lumina produselor noastre pentru a-si impartasi experienta.''

Articole asemanatoare: (5)