Pulpa de miel la rotisor

Pulpa de miel la rotisor

joi 13.04.2023

Pulpa de miel la rotisor este propunerea lui Chef Laurentiu Mihai pentru masa de Paste.

Pulpa de miel la rotisor se prepara in stil grecesc, cu multe alrome mediteraneene intr-un gratar– smoker cu peleti. Iata cateva repere din reteta pregatita de Chef Laurentiu Mihai intr-o noua sesiune de Outdoor Cooking in care de data aceasta am folosit afumatoarea cu peleti Ledge de la Green Mountain Grills:

1. Pulpa se tine peste noapte legata la rece (in frigider) in folie alimentara de plastic.

Pulpa de miel la Gratar cu peleti Green Mountain Grills

2. Fixati pulpa de miel pe tija rotisorului si fixati-o cu furcile de prindere (atentie si la contra-greutate daca este prezenta in dotarea rotisorului).

Pulpa miel la rotisor gratar cu peleti

3. Dupa preincalzire, setati gratarul cu peleti la temperatura de lucru aprox. 120-140 ⁰C (pentru afumare cu aroma de lemn a peletilor) si lasati in acest mediu pulpa de miel la rotisor timp de aprox. 1h.

4. Ulterior cresteti temperatura de coacere in gratar pana la 180-200 ⁰C si ocazional ungeti pulpa cu un amestec de iaurt grecesc, ulei de masline si mix-condimente Dancing Sirtaki.

5. Pulpa se poate servi cand atinge temperatura interioara de 63-65 ⁰C sau puteti opta pentru varianta de servire prin taiere de pe rotisor pe masura ce carnea se gateste.

Pulpa de miel la rotisor pentrua masa de Paste

6. Se serveste cu garnitura de baby-cartofi copti si baby-sfecla coapte in untura de gasca si servite cu brocoli blansat si apoi pus pe gratar.

Pulpa de miel la rotisor Chef Laurentiu Mihai

7. Meniul face pereche buna cu un pahar de vin rose sau chiar vin rosu.

Pulpa de Miel la rotisor in stil grecesc Chef Laurentiu Mihai

Evident ca reteta se preteaza si pentru varianta de pulpa de berbecut la protap.

Jar incins si Paste fericit!