Welcome Ionut Hancu – OONI Pizza Ovens Brand Ambassador – in echipa noastra si ne bucuram sa avem alaturi de noi probabil unul dintre cei mai pasionati Pizzaiolo din Romania. Incepand cu acest an, Ionut va completa echipa de Cooking Show-uri cu care vom efectua diverse demonstratii culinare, cu public, in care ne vom delecta cu pizza, dar si alte bunatati preparate in cuptoarele OONI si insotite evident de un ...Prosecco!
Dar cel mai bine il lasam pe Ionut sa se prezinte:
Cine sunt si care e menirea mea!?
In viata asta am experimentat multe si tot ea, viata, m-a condus pe drumuri pe care nu mi le-am propus sau macar intuit vreodata. Gatesc de cand ma stiu, fara pretentii protocolare sau diplome de pus pe perete, insa in ultima vreme parca mai mult ca oricand. Candva am fost constructor, administrator, comerciant, mai nou artizan in lemn si, incurajat de prieteni/cunoscuti/familie, bucatar pasionat.
Constructorul de altadata m-a invatat ca mancarea se cladeste precum un edificiu, cu o baza solida, cu materiale de calitate, cu echilibru practic si estetic, dar mai ales “cu gust”. Administratorul si-a spus cuvantul cand a trebuit sa gatesc pentru multi, uneori foarte multi, si a trebuit sa-mi gestionez resursele, fie ca vorbim de timp, ustensile sau ingrediente. Comerciantul din mine a simtit mereu nevoia sa epateze, sa arate lumii ce pot face, sa-mi imbrac preparatele in culori si forme frumoase, sa le invalui de magie si pofte, sa vand sfaraitul din tigaie si nu friptura in sine.
A urmat epoca lemnului, cu care m-am jucat si am tot experimentat, cu caldura si textura lui, cu poezia simpla a naturii imprimata in fibra acestuia. Lemnul a fost mereu prezent atunci cand am gatit, fie ca vorbim de un platou de servire, un bol sau o banala spatula, s-a imbinat si completat cu mancarea, si-au imprumutat din valente si s-au scos in evidenta unul pe celalalt. Am tratat lemnul si preparatele culinare cu aceiasi atentie, pasiune, dedicatie si nevoie de a scoate din ele ceea ce e mai bun si frumos.
Dar lemnul arde si …asa am ajuns la foc, focul fara de care mancarea ar fi doar o gramada de ingrediente, focul care incalzeste inimi si imaginatie, focul care arde in fiecare spirit creator, focul care tine vie pasiunea pentru gatit, focul care ne fascineaza de fiecare data, focul care strange oameni in jurul sau, focul care ne mistuie si ne da aripi deopotriva indiferent de ceea ce facem.
Cine sunt!? Ma recomand simplu – Ionut – fost constructor, fost administrator, fost comerciant, artizan in lemn si, cu voia voastra, bucatar “inflacarat”.
Sursa foto: Fotografie-Produse.ro