Doar cu sosul BBQ potrivit, experienta ta de pregatit la gratar va fi perfecta!
Sosurile BBQ aduc o cantitate incredibila de aroma preparatelor din carne si sunt ultima sansa de a influența gustul. Carnea deja condimentata, marinata chiar, in combinatie aromele de frigere fac ca friptura sa fie „aproape” perfecta. Pentru ca acum intra in joc sosul BBQ care duce gustul fripturii la noi culmi!
Sosurile clasice americane pentru gratar sunt aromate, uneori afumate, dar intotdeauna groase si lipicioase. Pentru ca sosul trebuie sa se lipeasca bine de carne ca sa poti glazura perfect de ex. coastele. Interactiunea perfecta de dulceata, aciditate si picant determina calitatea unui sos BBQ. Numai atunci cand aceste componente se potrivesc perfect, un sos poate ajunge pe friptura ta.
Un sos BBQ are multe proprietati. Le poti folosi reci sau calde, iar decizia daca le folosesti ca sos (pentru glazurare) sau dip ( garnitura) depinde in totalitate de tine. Dar cea mai importanta caracteristica este intotdeauna gustul si de aceea nu vei fi dezamagit de sosurile noastre. Pentru ca preparam si gatim sosurile cu pasiune si lasam toate cunostintele noastre despre gratar sa curga in gust, astfel incat tu, in calitate de gazda, sa poti straluci ca un adevarat Chef.
Sosurile Don Marco’s BBQ sunt realizate cu ingrediente alese, proaspete si sunt preparate si imbuteliate manual in serii mici in Germania.
Sweet Spicy BBQ Sauce - sos barbecue Texas Style
Sweet Spice BBQ Sauce (sos de gratar dulce picant) ofera o dulceata usoara cu nota de fum a ardeilor iuti chipotle și nota de tamarind combinata cu iuteala aromata a ardeiilor iute Jalapeno & Habanero selectati in stilul unui sos Texas BBQ. Exact aromele potrivite pentru barbecue clasic low & slow dar si pentru fripturi cu frigere rapida si intensa la gratar. Sweet Spicy BBQ Sauce este sosul perfect pentru carnea de vita, porc sau pasare.
Bourbon Peach BBQ Sauce - sos barbecue cu bourbon si piersica
Aroma de whiskey Kentucky Bourbon cu dulceata delicioasa a piersicii, rotunjita cu miere si condimente face din acest sos BBQ un vis de gust si aroma. Se potriveste bine cu carnea de pasare si carne alba. Dar acest sos se impaca perfect si cu gustul puternic de carne de porc Pulled Pork sau chiftele cu branza in stil american.
Beer & Onion BBQ Sauce - sos gratar cu bere si ceapa
Acest sos realizat manual se caracterizeaza prin aroma plina de malt a unei beri artizanale brune, combinata cu dulceata naturala a cepei si un postgust picant de chili. Se potriveste perfect cu preparate la tigaie sau la gratar sub forma de sos. Consistenta cremoasa obtinuta prin productia artizanala il face o glazura ideala pentru carne de pasare. Ideal și ca sos de dip pentru aripioare de pui, coaste sau branza.
Raspberry Chipotle BBQ Sauce - sos gratar cu ardei afumat si zmeura
Sos BBQ puternic aromat, picant, cu ardei iute afumat Chipotle si zmeura. Iuteala calda a ardeiului chili Chipotle (cu personalitate, dar fara sa raneasca) combinata cu zmeura si condimente aromate fac acest sos unul extraordinar pentru gratar si BBQ. Pentru iubitorii unui gust mai puternic, acesta este ingredientul perfect pentru carnea de porc Pulled Pork, fripturile de porc la gratar, burgeri sau carnea de pasare.
Garlic Teriyaki BBQ Sauce - sos barbecue umami
Aroma dulce a unui sos teriyaki excelent, artizanal, se combina cu aroma usturoiului si cu o aroma usor picanta de ghimbir pentru a crea umami perfect. Mai mult gust nu este posibil! Pentru nenumarate feluri de mancare. Perfect pentru mancaruri de rata, wok asiatic, ca marinada sau sos pentru gratar coreean sau pur si simplu pentru taiteii prajiti chinezesti.
Sticky Pepper BBQ Sauce - sos barbecue cu piper
Arome puternice de piper negru, zahar din trestie de zahar cu nota sa fina de caramel si diferite tipuri de otet cu o usoara aciditate se combina pentru a crea un sos gratar si BBQ remarcabil, facut manual. Aromele perfecte pentru gratarul clasic low & slow dar si pentru scurt timp la gratar. Consistenta cremoasa, lipicioasa, obtinuta prin productia artizanala, conduce la un sos special pentru o glazura ideal pentru carne si pasare. Si excelent ca sos de dip pentru aripioare si coaste de pui.