Preparate precum painea, pizza, focaccia sau bruschetele se lasa usor pregatite la gratar... fie el un gratar cu carbune, fie pe un gratar cu gaz sau chiar la un gratar electric. Traditionalul gratar cu carne, fructe de mare fripte sau legume la grill este completat cu prepararea painii la gratar sau a unei pizze delicioase. In zilele noastre putem pune orice aluat crud la copt deasupra carbunilor incinsi, fie el de pizza, focaccia sau paine si vom vedea ca, preparat acasa, e pur si simplu mai bun .
Cheia succesului in prepararea unei pizze delicioase este obtinerea crustei perfecte. Pentru acest lucru solutia este un gratar barbecue (cu capac si termometru). Odata ce ati incercat si ati gustat o pizza preparata intr-un gratar potrivit, veti dori sa repetati experienta din ce in ce mai des. De tot ce aveti nevoie este o piatra ceramica de calitate astfel incat sa obtineti crusta perfecta, dar si sa castigati respectul invitatilor !
O piatra de pizza poate fi folosita si la prepararea painii, si la coacerea bruschetelor, dar si pentru focaccia si alte produse de patiserie. Piatra ceramica se incinge rapid si uniform astfel incat sa obtineti crusta perfecta. Puteti taia lejer cu un cutter de pizza prevazut cu maner de protectie si puteti folosi o spatula sau paleta de pizza din inox ideala penatru a scoate din cuptor sau din gratar comod, fara sa va frigeti .
Va prezentam aici o selectie de accesorii care va ajuta in prepararea unei pizze delicioase la gratar dar si a altor produse de patiserie pe baza de aluat. Have fun !