Noutati gratare sezon 2019

Noutati gratare sezon 2019

miercuri 06.02.2019

La CampingGrill.ro – Your Barbecue Shop fiecare sezon aduce noutati din lumea gratarelor si nu numai, iar aici va prezentam principalele noutati ale gratarelor producatorilor de top din portofoliul nostru cum ar fi Weber Grills, OUTDOORCHEF Swiss Grill Innovation si Napoleon Gourmet Grills. Dar sa le luam pe rand:<

Napoleon Grills vine in sezonul 2019 cu o extindere a gamei de gratare cu gaz Rogue aflata la al 3-lea sezon de prezenta pe piata romaneasca. In completarea seriilor Rogue cu 2 si 3 arzatoare vor fi produse variante cu 4 arzatoare (suprafata de gatit 73 x 45 cm) cu diverse functii suplimentare de preparat la gratar cum ar fi statia de frigere cu arzator ceramic, sau arzatorul cu infrarosu pentru rotisor (Rogue Special Edition), sau arzator tip ochi de aragaz.

Suplimentar acestor modele vor fi produse cateva serii limitate de Rogue Special Edition cu 3 sau 4 arzatoare ale caror modele sunt prevazute cu un capac mai inalt care sa permita functionarea optima a sistemului de rotisor completat de un arzator transversal in infrarosu. Aceste modele Rogue Special Edition vor fi livrate si cu butoane in panoul de comanda iluminate cu LED.

Weber Grills propune mai multe modele noi in toate categoriile de gratare cu gaz, gratare cu carbuni si grill-uri electrice.

Modelele de gratare cu carbuni Master Touch vor avea “frati” mai mari denumiti Master Touch Premium si Master Touch Premium Special Edition. Chiar daca optic au un design similar cu celelalte gratare cu carbuni, adica bol rotund cu capac si 3 picioare, diferentele se vor vedea inauntru: gratar de inox, difuzor de caldura din inox dar si cateva dotari functionale si ergonomice la exterior cum ar fi sistemul cu balama si si manerul frontal. Master Touch Premium Special Edition dispune in standard de gratar de fonta GBS.

Noutati sunt si in gamele gratarelor cu gaz Genesis si Spirit. La noile modele Genesis EP producatorul Weber revine la solutia tehnica folosita in seria anterioara Genesis reintroducand functia de searing, frigerea la temperaturi mari, care era reprezentata de un arzator dedicat. La seria Genesis LX functia de searing era inclusa in arzatoarele de baza.

Gama Spirit se extinde cu modele denumite Spirit II cu un design modern, similar liniei de gratare Genesis.

Probabil noutatea cea mai importanta de la Weber Grills este reprezentata de noua serie de grill-uri electrice Pulse, o adevarata revolutie in universul gratarelor. Cele doua modele Pulse, Pulse 1000 si Pulse 2000, cu un design avantgardist, dispun de elementele de inalta calitate dovedite de Weber, cum ar fi carcasa (cuva si capac) dintr-un aliaj metalic rezistent in timp si termometrele electronice incorporate iGrill ce pot comunica via aplicatia Weber iGrill si bluetooth cu smart-phone. Pulse 2000 vine cu noutatea (in domeniul gratarelor electrice) de a  avea posibilitatea de a gati cu doua zone de temperaturi diferite multumita celor 2 rezistente electrice ce pot functiona independent una de alta. Astfel se poate genera efectul de coacere, indirect grilling.

OUTDOORCHEF, producatorul elvetian ce are in centrul gamei de produse gratarele rotunde, sferice, prezinta la inceputul sezonului 2019, modelul de top, LUGANO 570 G, ce este mai mult decat un gratar cu gaz, o adevarata bucatarie de gatit deoarece dispune de 3 centre de preparare:

- gratarul rotund cu gaz poate fi folosit pentru frigere (multumita suprafetei mari, diametru interior 54 cm) dar si ca un cuptor chiar cu posibilitate de gatit lent (multumita arzatorului mic cu rol de slow-cooking);

- statie de frigere de putere mare dotata cu gratar de fonta 31 cm x 27 cm;

- arzator tip ochi de aragaz pe care se pot pregati sosuri, diverse garnituri pentru fripturi s.a.

Lor li se adauga functionalitati suplimentare necesare prepararii la gratar: masa de lucru din inox, de suprafata mare, rabatabila, dotata cu tocator detasabil (60 cm x 39 cm), gratar de fonta pentru gratarul rotund cu gaz si pentru siguranta la gratar butoanele pentru controlul arzatoarelor din panoul de comanda sunt prevazut cu sistemul de iluminare de siguranta – Safety Lighting System.

 

Articole asemanatoare: (1)