Ghidul aromelor condimentelor Don Marco’s BBQ isi propune sa te ajute la identificarea amestecului de condimente potrivit pentru preparatele meniului tau. O orientare mai lejera, mai rapida si mai sigura te va ajuta in pragatirea felurilor de mancare fie ele la gratar cu frigere directa sau tip barbecue, la temperaturi joase sau chiar in bucatarie.
Trebuie spus din capul locului ca utilizarea condimentelor Don Marco’s BBQ nu este restrictionata doar la nivelul gratarului ci toate amestecurile de condimente pot fi folosite si la preparatele clasice din bucatarie. De asemenea amestecurile de condimente acopera plaje mai largi de preparate si nu se limiteaza doar la o anumit tip de preparat sau carne, de ex. “carne porc”. In acest sens Don Marco a conceput amestecurile dupa urmatoarele “plaje” de gusturi:
- - de la carne alba gen porc, pui, curcan (Pig Wing, Pork Powder, Cherry Bomb) la carne rosie gen vita, berbecut, vanat (Wonder Green, Mafia Coffe, Rub Texas, King Cacao);
- - de la arome intense, speciale, deosebite (Cherry Bomb, King Cacao, Karibik, Rub Texas) la cele generale (Carolina Mustard, Wonder Green, Cajun, Chimicurri);
- - de la unele mai putin iuti (Wonder Green, Toskana, Kameha) la unele foarte iuti (Pork Powder, Sombrero, BBQ Booster);
- - pentru peste alb (Wonder Green, Kameha) iar pentru peste rosu gen ton (King Cacao);
- - pentru sosuri si dipuri (Chimicurri, Jamaican Jerk, Chipotle Butter & Dip);
- - pentru legume si sos tomat (Schafskaese, Dancing Sirtaki, WonderGreen, Toskana, Cajun)
Exista si cateva amestecuri de condimente speciale:
- - BBQ Booster este un amestec de condimente extra-iute ce poate fi un adaos pentru alte amestecuri;
- - Potato, asa cum spune si numele, este recomandat pentru cartofi in toate formele lor de preparare;
- - Sugar-N-Spice este singurul amestec de condimente dedicat deserturilor gen fructe la gratar sau prajituri, gen tarte cu fructe;
- - Happy Ending este un condiment recomandat a fi presarat dupa prepararea bucatelor fiind macinat marunt si usor de integrat pe suprafata fripturilor si a altor preparate.
Dar cel mai important e faptul ca aceste informatii sunt doar cateva recomandari si ca cea mai importana recomandare a noastra este de a testa voi insiva care sunt asocierile cele mai reusite, avand in vedere versatilitatea amestecurilor de condimente si preferintele voastre.
Sa fie curcubeu pe cerul gurii !