Franklin BBQ – Best Barbecue din Universul cunoscut

Franklin BBQ – Best Barbecue din Universul cunoscut

sâmbătă 30.09.2023

Fondat în 2009 de Aaron Franklin, restaurantul a atras un public national numeros in prezent formandu-se cozi de oameni inca din timpul noptii pentru a putea servi preparatele sale.

In 2009, Aaron Franklin a lansat restaurantul intr-o remorca, Food Truck. Restaurantul epuiza rapid productia zilnica de Beef Brisket (piept de vita, bucata intreaga gatita lent) in fiecare zi inca de la infiintare. Franklin Barbecue s-a mutat apoi in 2011 intr-o locatie fixa. Cladirea a fost vopsita in aceeasi schema de culori ca remorca originala in care a inceput Franklin. Restaurantul a aparut in emisiunea  TV a lui Anthony Bourdain: No Reservations in septembrie 2012. In iulie 2014, presedintele Barack Obama a vizitat restaurantul si a cumparat pranzul celor care se aflau la coada in spatele lui. Restaurantul este prezentat in mod proeminent intr-o scena a binecunoscutului film “Chef” al lui Jon Favreau din 2014 in care insusi Aaron Franklin le serveste friptura Beef Brisket.

Franklin Barbecue a fost creditat cu conducerea miscarii de barbecue nou-traditionaliste. Meniul lor consta din Pulled Pork, coaste de porc, carnati, curcan si piept de vita (Beef Brisket). Pentru Beef Brisket in stil texan, Franklin foloseste lemn de stejar si carne de vita Meyer Angus asezonata cu sare si piper.

In sensul dezvoltarii culturii barbecue, Aaron Franklin a decis ca o parte din cunostintele si experientele sale, sa le impartaseasca celor interesati in diverse moduri cum ar fi prin cursuri de barbecue si carti de retete cu recomandari sau sa le puna la dispozitia piblicului larg mix-urile de condimente si sosuri BBQ folosite in restaurantul sau.

Surse: Wikipedia, FranklinBBQ.com

Articole asemanatoare: (3)