De acum, afumarea preparatelor dvs. este mult mai usoara, mai rapida si mai eficienta. Mancarurile pregatite de dvs. vor capata o noua valenta fata de cele deja cunsocute: nota de fum! Generatorul de fum rece este un echipament mobil, universal, cu utilizare simpla ce poate fi adaptat in orice fel de gratar (cu capac) sau orice incinta de afumat tip cutie.
Generatorul de fum dispune de 3 componente principale:
- tubul de inox in care stau chipsurile de afumare si la baza caruia are loc arderea aschiilor; capacitatea tubului este de 120 gr. ce asigura afumare pana la 90 min.
- unitatea de control ce sta la baza tubului de inox incorporeaza: bateriile tip acumulatori (cu autonomie pana la 8 ore), port USBC pentru incarcarea acumulatorilor, echipamentul de pompare a fumului si butonul de control cu reglaj continuu;
- furtunul din silicon termorezistent pentru introducerea fumului in gratar.
Functionarea simpla presupune introducerea chipsurilor de afumare in tub (prin partea de sus), pornirea unitatii de control (la inceput pe pozitia maxim), conectarea furtunului de la generator pana la gratar si aprinderea aschiilor de fum cu ajutorul unei brichete sau mic arzatorul pozitionand flacara la nivelul orificiilor din tubul de inox. Rapid aschiile se vor aprinde si va iesi fum, moment in care se poate opri bricheta / aprinzatorul.
Tipuri de afumare in care poate fi folosit Smoke, generatorul de fum:
- afumare la rece 15 – 25 °C – aromatizare in liniste (fara foc sau sursa de caldura) si potential de conservare pentru preparate; pastreaza si aromatizeaza alimente precum carnea, pestele si branza cu SMOKE folosind procesul unic de afumare la rece. La temperaturile joase din camera de gatit afumarea la rece produce un gust intens si genereaza posibilitatea unei perioade de valabilitate de lunga durata pentru preparate. Descopera, de asemenea, posibilitatea de a aroma cocktailurile intr-un mod cu totul nou.
- afumare calda 30 – 50 °C – aromati usor si savurati mai tarziu pentru mancarea; utilizati SMOKE pentru afumatul cald pentru a intensifica aroma alimentelor si pentru a face carnea deosebit de frageda. Acest lucru creeaza o experienta gustativa unica.
- afumare fierbinte 60 – 120 °C – afumare rapida si consumul preparatelor in cateva ore; afumarea la cald permite bucatilor de carne, peste si legumele sa fie afumate si gatite rapid. La aceste temperaturi ale camerei de gatit, preparatele vor atinge rapid consistenta perfecta. Ideal pentru gatit la temperaturi joase tip Low & Slow. Bucurativa de aroma completa de fum in cel mai scurt timp cu SMOKE, deoarece aceasta metoda este perfecta pentru consumul rapid al preparatelor.
Cinci tipuri de chipsuri pentru afumat pentru rezultatul perfect
Ofera preparatului tau aroma de fum preferata si exploreaza o noua dimensiune a gustului. Indiferent daca sunt arome blande, fructate, puternice sau mediteraneene – cu chipsurile de afumat SMOKE puteti aroma fiecare fel de mancare exact asa cum va place.