Retur produse / Renuntare la cumparare

Dorinta noastra este ca produsele pe care vi le oferim sa fie in deplina concordanta cu nevoile dumneavoastra. In caz contrar, conform Ordonantei nr. 34/2014 privind regimul juridic al contractelor la distanta, produsele se pot returna in 14 zile calendaristice de la primirea coletului. Consumatorul returnează produsele sau le înmânează catre CampingGrill.ro sau unei persoane autorizate de CampingGrill.ro să recepţioneze produsele, fără întârziere nejustificată şi în decurs de cel mult 14 zile de la data la care acesta a comunicat catre CampingGrill.ro decizia sa de retragere din contract în conformitate cu art. 11. Termenul este respectat dacă produsele sunt trimise înapoi de consumator înainte de expirarea perioadei de 14 zile. Denuntarea unilatera a contractului in termenul de 14 zile se aplica doar persoanelor fizice, persoanele juridice neavand aceasta posibilitate.

In situatia mentionata mai sus, clientii nostri pot returna, in termenul prevazut mai sus, produsul cumparat, fara sa prezinte nici o urma de deteriorare sau uzura. In cazul in care produsul are semne de folosire si uzura, conform Ordonantei 34/2014 " Consumatorul este responsabil doar în ceea ce priveşte diminuarea valorii produselor rezultată din manipularea acestora, diferit de ceea ce este necesar pentru determinarea naturii, caracteristicilor şi funcţionării produselor" .

Notificarea se va intocmi prin completarea formularului de retur online, link aici formularul de retur urmand sa primiti un email de confirmare datat si numerotat, apoi cererea dvs. va fi procesata in maxim 5 zile lucratoare.

SC 360 Multi-Solutions SRL (reprezentant legal CampingGrill.ro) se obliga sa restituie clientului sumele incasate pentru produsele returnate, in termen de 14 zile calendaristice de la primirea produsului returnat, pe baza formularului de retur completat de client unde se completeaza datele si contul bancar al titularului la rubrica Observatii. Formularul de retur de pe site este doar un model. Conform legii, clientul poate să se retragă din contract printr-o declarație neechivocă, prin orice metoda doreste: email, postal, verbal etc.

Cheltuielile de expeditie, in cazul returului, vor fi suportate conform Ordonantei 34/2014, de catre consumator: "Consumatorul suportă doar costurile directe legate de returnarea produselor". Suma inapoiata clientului cuprinde toate sumele de bani primite de vanzator de la client pentru produsul respectiv, inclusiv costurile initiale de transport, daca este cazul. Toate produsele returnate pentru care se returneaza suma integrala inapoi trebuie să fie într-o stare perfecta, fără urme de utilizare vizibile si cu certificatul de garantie in original.

Produsele achizitionate prin intermediul CampingGrill.ro pot fi returnate in urmatoarele conditii:

  • - Denuntarea unilatera a contractului in termenul de 14 zile se aplica doar persoanelor fizice, persoanele juridice neavand aceasta posibilitate
  • - Se aplica numai pentru produsele livrate prin curier.
  • - Produsele se vor returna in ambalajul original, in stare perfecta, nefolosite, In caz contrar, se poate aplica o taxa administrativa de readucere la stare initiala*.
  • - Produsele se vor returna impreuna cu toate accesoriile si documentele de achizitie in original (factura, chitanta, certificat garantie etc.). In situatia in care aceste conditii nu sunt respectate, returul nu va fi acceptat.
  • - Termenul este respectat dacă produsele sunt trimise înapoi de consumator înainte de expirarea perioadei de 14 zile
  • - Consumatorul nu poate renunta la cumparare pentru produse executate dupa specificatiile consumatorului, la comanda speciala sau pentru produse distinct personalizate, precum si a acelora care, prin natura lor, nu pot fi returnate sau care se pot degrada ori deteriora rapid.

 

Conform prevederii OUG 34/2014 „utilizatorul final este responsabil doar in ceea ce priveste diminuarea valorii produselor rezultata din manipularea acestora, diferit de ceea ce este necesar pentru determinarea naturii, caracteristicilor si functionarii produselor. Diminuarea valorii produselor nu trebuie să fie descurajantă pentru utilizatorul final în a-și exercita dreptul de retragere.” Drept urmare, in cazul in care consumatorul returneaza produsul intr-o stare ce diminueaza valoarea acestuia, comerciantului i se permite sa scada o parte din suma returnata clientului. Orice modificare a starii produselor sau deteriorarea ambalajului original a acestora duce automat la aplicarea unei proceduri de returnare supusa unor taxe administrative de readucere a produselor la starea in care au fost livrate care poate ajunge la pana 40% din valoarea achizitiei. Cuantumul taxei administrative va fi comunicat catre client la receptionarea produselor modificate.

Produsele se vor returna la adresa punctului nostru de lucru din Bucuresti, Sector 1, Str. Maica Alexandra nr. 5.

*Daca produsul este returnat intr-o stare in care nu mai poate fi revandut ca si nou, ne rezervam dreptul de a solicita o taxa pentru readucerea in stadiul initial (daca este posibil) sau pentru a acoperi diferenta de pret rezultata din vanzarea produsului ca second-hand sau, la optiunea clientului, ii vom reexpedia produsul, pe cheltuiala acestuia. Acesta clauza se aplica conform O.U.G. 34/2014.

Notificarea in scris cu privire la intentia de renuntare la cumparare se va face completand formularul de retur, urmand sa primiti un email de confirmare datat si numerotat, apoi cererea dvs. va fi procesata.

SCHIMBAREA PRODUSELOR

In cazul in care doriti sa schimbati produsele, completati formularul de retur afisat pe site si o sa va contactam in cel mai scurt timp.

Produsele se pot returna la adresa punctului nostru de lucru din Bucuresti, Sector 1, Str. Maica Alexandra nr. 5.

În cazul în care doriţi alte produse (modele sau marimi) decât cele pe care le returnaţi vă putem ajuta în limita stocului real disponibil al depozitul nostru.

Taxele de transport sunt suportate de către dumneavoastră. Va putem recomanda firme de curierat partenere in Bucuresti si in tara ramanand ca dvs. sa decideti.