Afumatoare Bradley Smoker

Afumatoare Bradley Smoker

luni 25.11.2019

Afumatoarea Bradley Smoker va permite accesul facil si comod in universul afumarii la cald dar si la rece (cand anotimpul o permite wink ) . Toate modelele de afumatoare Bradley Smoker functioneaza dupa acelasi principiu si anume arderea controlata a unor asa-numiti “biscuiti” de aromatizare, din aschii de lemn presat de diverse arome. Arderea mocnita a biscuitilor aromatizanti este completata de o rezistenta electrica ce incalzeste incinta pana la temperatura maxima de 140°C (in functie si de temperatura si conditiile mediului ambiant).

La momentul publicarii acestui articol de prezentare a afumatoarei Bradley Smoker sunt disponibile 4 modele ce difera intre ele prin:

  1. dimensiunea incintei de afumare, volumul interior (cu 4 sau 6 rafturi);
  2. sistemul de gestionare a functionarii generatorului de fum inclusiv controlul temperaturii de afumare.

La momentul actual exista 3 variante de control a generatorului de fum al afumatoarei Bradley Smoker:

  • varianta analogica, cu reglaj manual al temperaturii ce se regaseste in afumatoarea Bradley Smoker ORIGINAL;
  • varianta cu control digitial, atat al arderii biscuitilor aromatizanti cat si al temperaturii din incinta de afumare a Bradley Smoker DIGITAL;
  • varianta “inteligenta” cu optiune de control de la distanta, prin intemediul tehnologiei si aplicatiei Bradley iSmoke Technology pentru telefoanele mobile cu iOS sau Android completata cu optiunea de control direct prin functiile afisate pe display-ul digital cu ecran tactil (touch-screen) al generatorului de fum al afumatoarei Bradley SMART Smoker

Toate afumatorile Bradley Smoker dispun de carcasa cu pereti dublii, interior din inox si rezistenta electrica de 500 Watt completata de rezistenta electrica de 125 W ce aprinde resp. intretinere arderea biscuitiilor aromatizanti.

Afumatoarea Bradley Smoker, in oricare dintre variantele expuse mai sus, este un aparat specializat de afumare (fie ca e vorba de afumare la cald sau afumare la rece) dar si de gatit lent, la temperaturi joase (Low & Slow Cooking). Pentru afumarea la rece Bradley Smokers a dezvoltat un echipament special ce trebuie pozitionat intre generatorul de fum si incinta de afumare. 

Despre tipurile de biscuitii aromatizanti precum si despre recomandarile de asociere a carnii cu aroma fumului am scris aici.

 

Articole asemanatoare: (4)