Info
Publicitate
publicitate incalzitoareterase

Beneficii grill smoker

Afumarea la cald sau smoking-ul este o metoda indirecta de a gati pe un grill smoker beneficiind de aroma inconfundabila a lemnului aromat. Surprinzator este faptul ca afumarea se poate realiza intre timp pe majoritatea tipurilor de gratare cu carbune, lemn, pe grill-uri cu functionare cu gaz, importanta fiind dotarea acestora cu capac si termometru, necesar pentru controlul temperaturii interioare. Caracteristici precum etanseitatea si rezistenta in timp a unui grill smoker sunt de asemenea importante, pentru a te bucura de intreg procesul de smoking. Afumarea la cald sau smoking-ul se poate realiza pentru orice preparat - de la peste, pui, porc, miel, vita, vanat sau sunca pana la legume, branzeturi si fructe. Definitorie este aroma de lemn potrivita fiecarui preparat, asocierea corecta intre culoarea carnii si tipul de lemn folosit pentru afumare dar si temperatura si durata la care se realizeaza smoking-ul, in functie de tipul si marimea bucatii de carne.

Evidentiem mai departe cateva dintre avantajele unui grill smoker performant cu carbune, cu lemne sau cu apa:
  • obtinem un gust desavarsit si aroma autentica, naturala de afumat
  • puteti folosi un grill smoker la diferite metode de afumare, la temperaturi si arome diverse
  • lemnul de afumare va da aroma preparatelor dar si culoare apetisanta atat la interior cat si la exterior
  • lemnisoarele de afumare sunt disponibile cu arome diverse: mar, cires, mesteacan, pecan, hicori, whisky, rom, cognac.
  • durata mai lunga de preparare la temperaturi relativ scazute garanteaza fragezimea preparatului
  • obtineti un grad de hidratare a preparatelor ridicat
  • aceasta metoda de gatit indirect, afumarea la cald, este deosebit de sanatoasa
  • afumarea la cald se realizeaza la temperaturi cuprinse intre 90 si 140°C
  • aparitia fumului la gratar este redusa sau inexistenta, fara sa pierdeti aroma de afumat
  • bucata de carne preparata intr-un grill smoker isi pastreaza dimensiunea, fara sa se usuce
  • afumare la cald cu apa ajuta perparatele sa ramana foarte fragede
  • smoking-ul intru-un gratar ceramic este metoda perfecta de afumare.
Va invitam sa va bucurati cu prietenii si familia experimentand arome diverse, gatind intr-un grill smoker preparate fragede, sanatoase si mai ales delicioase.